вівторок, 9 серпня 2022 р.

Дорогу життя для мешканців Миколаївщини торує Гуманітарний хаб Криворізького району Дніпропетровщини

Дорогу життя для мешканців Миколаївщини торує Гуманітарний хаб Криворізького району Дніпропетровщини

Новий напрямок роботи - селище Березнегувате, що на Миколаївщині  - відпрацьовує Гуманітарний хаб Криворізького району Дніпропетровщини. На жаль, спроба знайти коротший шлях виявилася провальною, доріг немає! Тому волонтерам довелося рухатися в об'їзд.  


На фото: Віталій Шульга та Тетяна Слісаренко
на волонтерському складі при місцевій церкві.
Селище Березнегувате, Баштанському району,
Миколаївської області 
09.08.2022 
"Сьогодні привезли понад 0,5 тонни гуманітарного вантажу й евакуювали 3 людини через місто Кривий Ріг на Київ та Черкаси. Під час роботи ми постійно чули вибухи та "роботу" стрілецької зброї. Постійні нічні обстріли. Зруйновано центр містечка, періодичні "прильоти" в школи, стадіон та інші соціальні місця та приватні садиби. Із добрих новин: познайомились із Тетяною Слісаренко, котра зараз активно працює при місцевій православній церкві селища Березнегуватого, налагодивши там допомогу всім, хто її потребує. Тепер вона і наш волонтер", - розповів керівник Гуманітарного хабу Криворізького району Дніпропетровщини Спасемо Україну ( Save Ukraine Kryvyi Rih ) Віталій Шульга

На світлині: Селище Березнегувате, Баштанському району,
Миколаївської області 
09.08.2022

"Я державний службовець, але через війну не можу потрапити на роботу, що знаходиться за 40 км від нашого cелища. Тому я тут і з благословення о.Михайла Святовоскресенського храму, що діє на території Березнегуватської громади, працюємо щодня з ранку до ночі, - розповідає Тетяна Слісаренко. - Допомагаємо людям і добрим словом, і порадою, і всім, що отримуємо від благодійників. Дуже дякую всім волонтерам, які доїжджають до нас у цей непростий час, коли, от як зараз, гримить. Людей у нас було дуже багато, вони прийшли, щоби щось узяти, та швидко повтікали. Люди часто потребують найелементарнішого: нічну сорочку, спортивні штани. Інколи кажуть, що їсти не можуть, бо дуже страшно. Серед наших мешканців і ті, що вже мають дітей, і вагітні жінки. Вони не мають змоги виїхати, хоча тут і розруха, й обстріли щодня. У нас є вже, на жаль, і загиблі, і поранені Я повідомила людям про вас і про шанс переселитися  принаймні тимчасово туди, де  безпечніше, хоча ми й розуміємо, що всюди - виснаження ресурсне. Велика подяка, що ви нам так щиро та рясно допомагаєте і евакуацією, і всім, чого потребують наші мешканці". 

На світлині: Селище Березнегувате,
Баштанському району, 
Миколаївської області 
09.08.2022

На світлині: Селище Березнегувате, Баштанському району,
Миколаївської області 
09.08.2022

На світлині: місцева мешканка отримала
продуктовий набір від
Гуманітарного хабу Криворізького району
Дніпропетровщини Спасемо Україну ( Save Ukraine Kryvyi Rih ). 

Селище Березнегувате, Баштанському району,
Миколаївської області 
09.08.2022

Із Березнегуватого місія 
Гуманітарного хабу Криворізького району Дніпропетровщини, взявши кількох пасажирів, які вирішили евакуюватися, вирушає до Кривого Рогу. Звідти автобусом людей перевезуть до Черкас, а далі - поїздом - до Києва. 

На світлині: Гуманітарний хаб Криворізького району
Дніпропетровщини - на місії у 
Миколаївській області 
09.08.2022

Серед пасажирів - киянин Віктор Кабак, який разом із донькою Марусею повертається додому після того, як близько півроку доглядав, а потім поховав свою маму в Березнегуватому. 

"Ворог хоче нас усіх знищити. Його артилерія била і тут по будівлях шкіл, і по вулиці, лікарню знищили. Зараз російські війська вже атакують і середмістя. Від їхніх ударів потерпають споруди адміністрації та селищної ради. Знищена музична школа - окраса Березнегуватого, що має віку вже понад 100 років. Інакше кажучи, коло звужується", - розповідає Віктор Кабак. 

На фото: Віктор Кабак разом із донькою Марусею (в центрі)
разом із з волонтерами 
Селище Березнегувате, Баштанському району,
Миколаївської області 
09.08.2022 

"Ми нікуди б і не виїжджали б, якби не війна, - ділиться думками мешканка Березнегуватого Людмила Мороз. - Жили би тут собі та працювали, бо маємо власне господарство, корову тримаємо. Нам важко зірватися з місця. Мій син живе на Черкащині, дивиться в новинах про те, що нас щодня обстрілюють. Він хвилюється за нас, от я і їду, щоби побачитись, але, сподіваюся, повернуся, коли все закінчиться". 

"Звісно, життя продовжується", - реагує Віталій Шульга. 

"Все буде добре. Ми обов'язково переможемо. Це лише питання часу", - підбадьорює всіх Віктор Кабак.  

Переглянути цю розмову можна у відео.



NB! Гуманітарний хаб Криворізького району Дніпропетровщини Спасемо Україну ( Save Ukraine Kryvyi Rih )  Гуманітарний штаб Криворізького району Спасемо Україну ) - це акумуляція продуктів харчування, транспорту, міжнародної та всеукраїнської комунікації з метою сприяння гуманітарним штабам району у справі допомоги нужденним людям. 

+380 67 568 29 82

* Гуманітарний хаб Криворізького району діє завдяки співпраці із партнерами, серед яких: благодійний фонд "Спасемо Україну"; Тернівський рух Патріот; благодійний фонд "Сумка Самаритянина"; фермери Глеюватської ОТГ (особливо СФГ імені Шевченка, голова Микола Мельник); низка релігійних громад, у тому числі з інших областей України. 

Лише взаємодія з Тернівським рухом Патріот дала змогу надати  понад 30 тонн гуманітарної допомоги переважно в сірі (прифронтові) зони та евакуювати звідти у безпечні місця десятки людей.

На фейсбук платформі Спасателі України Кривий Ріг / Saviors of Ukraine Kryvyi Rih кожен може: читати, дивитись і слухати матеріали, розміщені тут, вподобувати їх і ділитися з іншими; створювати власні дописи, які: висвітлюють реальну активність волонтерів Гуманітарного хабу Криворізького району, інформаційно, духовно й іншим чином її підтримують і розвивають її; запрошувати до нас усіх, кому цікава ця діяльність і з боку надавачів допомоги, і з боку її отримувачів. Особливо вітаються відгуки тих, хто завдяки волонтерам 
Гуманітарного хабу Криворізького району евакуювався в безпечні місця й отримав духовну, інформаційну, матеріальну, правову, соціальну й іншу допомогу.

Запрошуємо до взаємодії на славу Бога, на благо українців.

Просимо молитовно підтримати наше служіння! 

Висловлюємо подяку кожному, хто фінансово благословляє Гуманітарний хаб Криворізького району, перераховуючи кошти на рахунки

р/р UA933510050000026009879149835 
або 
картка 5582592391726842 
Релігійна громада "Євангельський Маяк"

Ми ж молитимемося за благодійників, адже сказано: "Хай Господь подасть милосердя Онисифровому дому, бо він часто мене підкріпляв і кайданів моїх не соромився" (2Тим. 1:16)

Автор тексту - керівник комунікаційного центру Гуманітарного хабу Криворізького району, журналіст, магістр права 
Олександр Кривенко
Відео: Анна Захарченко

Публічна фейсбук-сторінка автора: фейсбук-сторінка: Oleksandr Kryvenko https://www.facebook.com/OleksandrKryvenkoUA
+380 63 241 3681
krivenkokorr@ukr.net

Читайте також: 
Звільнені від окупанта мешканці Херсонщини отримали допомогу від волонтерів Криворізького району Дніпропетровщини 

#SaveUkraineKryvyiRih #SaveUkraine #SaveUkraineМиколаївщина #Миколаївщина #МиколаївськаОбласть #Дніпро #ОлександрКривенко #ВіталійШульга #Березнегувате #ВікторКабак #ЛюдмилаМороз #ПравославнаЦерква #ТетянаСлісаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Життя дудчан, які постраждали від російських військ, підтримує Гуманітарний хаб Криворізького району Дніпропетровщини

Життя дудчан, які постраждали від російських військ, підтримують криворізькі рятувальники-волонтери https://saveukrainekryvyirih.blogspot....